Substancje wzmacniające smak i zapach

Substancje wzmacniające smak i zapach
Substancje uwydatniające istniejący smak i/lub zapach środków spożywczych. 
Nr Nazwa substancji Środek spożywczy
E 500ii Wodorowęglan sodu Napoje spirytusowe
E 620 Kwas glutaminowy
E 621 Glutaminian sodu Środki spożywcze z wyjątkiem określonych w objaśnieniach
E 622 Glutaminian potasu
E 623 Diglutaminian wapnia  
E 624 Glutaminian monoamonowy  
E 625 Diglutaminian magnezu Dodatki do potraw, przyprawy
E 626 Kwas guanylowy  
E 627 Guanylan disodowy Środki spożywcze z wyjątkiem
E 628 Guanylan dipotasowy określonych w objaśnieniach
E 629 Guanylan wapnia
E 630 Kwas inozynowy  
E 631 Inozynian disodowy  
E 632 Inozynian dipotasowy  
E 633 Inozynian wapnia  
E 634 Rybonukleotydy wapnia  
E 635 Rybonukleotydy disodowe Dodatki do potraw, przyprawy
Chlorowodorek chininy Napoje bezalkoholowe typu tonic i bitter

Ocena artykułu

5
z 70 głosów
5
 
(46)
4
 
(21)
3
 
(1)
2
 
(1)
1
 
(1)
Ocena
Ocenianie... . .
Dziękujemy za ocenę!
5 z 70 głosów

96%czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek.

    Podobne teksty