Substancje uwydatniające istniejący smak i/lub zapach środków spożywczych.
E 500ii | Wodorowęglan sodu | Napoje spirytusowe |
E 620 | Kwas glutaminowy | |
E 621 | Glutaminian sodu | Środki spożywcze z wyjątkiem określonych w objaśnieniach |
E 622 | Glutaminian potasu | |
E 623 | Diglutaminian wapnia | |
E 624 | Glutaminian monoamonowy | |
E 625 | Diglutaminian magnezu | Dodatki do potraw, przyprawy |
E 626 | Kwas guanylowy | |
E 627 | Guanylan disodowy | Środki spożywcze z wyjątkiem |
E 628 | Guanylan dipotasowy | określonych w objaśnieniach |
E 629 | Guanylan wapnia | |
E 630 | Kwas inozynowy | |
E 631 | Inozynian disodowy | |
E 632 | Inozynian dipotasowy | |
E 633 | Inozynian wapnia | |
E 634 | Rybonukleotydy wapnia | |
E 635 | Rybonukleotydy disodowe | Dodatki do potraw, przyprawy |
| Chlorowodorek chininy | Napoje bezalkoholowe typu tonic i bitter |
MediWebzespół redakcyjny
Ocena artykułuOcena | Ocenianie... . . Dziękujemy za ocenę! 4.57 z 70 głosów |
|
96% | czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek. |