Substancje spulchniające (zwiększające objętość)

Substancje spulchniające (zwiększające objętość)
Substancje spulchniające (zwiększające objętość) - substancje lub mieszaniny substancji uwalniające gaz, a tym samym zwiększające objętość ciasta.
Nr Nazwa substancji Środek spożywczy
E 223 Pirosiarczyn sodu Wyroby ciastkarskie
E 335
E 336
E 337
Winiany sodu Winiany potasu Winian sodowo-potasowy
E 339 Fosforany sodu
E 340 Fosforany potasu Koncentraty spożywcze, wyroby
E 341 Fosforany wapnia ciastkarskie, ciasta, chleby
E 355 Kwas adypinowy spulchniane sodą, wyroby cukiernicze, proszki do pieczenia,
E 450i
E450ii
Difosforany sodu słone paluszki, makarony instant
E 500 Węglany sodu
E 501 Węglany potasu
E 503 Węglany amonu
E 504 Węglany magnezu
E 575 Lakton kwasu glukonowego Proszki do pieczenia

Ocena artykułu

4.39
z 31 głosów
Napisz komentarz →
5
 
(21)
4
 
(5)
3
 
(2)
2
 
(2)
1
 
(1)
Ocena
Ocenianie... . .
Dziękujemy za ocenę!
4.39 z 31 głosów

84%czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek.

    Podobne teksty