Substancje klarujące (środki filtracyjne)

Substancje klarujące (środki filtracyjne)
Nr Nazwa substancji Środek spożywczy
Węgiel roślinny (aktywny) Napoje spirytusowe, soki, moszcze, piwo, wino, miody pitne, napoje spirytusowe, ocet
Karuk rybi fermentacyjny, hydrolizaty białkowe
E 300 Kwas askorbinowy Hydrolizaty białkowe, soki, moszcze, piwo,
E 558 Bentonit wino, miody pitne, napoje spirytusowe,
Taniny ocet fermentacyjny, tłuszcze i oleje
E 338 Kwas fosforowy Oleje
E 524 Wodorotlenek sodu
E 401 Alginian sodu Soki, moszcze, piwo, wino, miody pitne,
E 406 Agar hydrolizaty białkowe
E 407 Karagen Piwo
E 414 Guma arabska Wino
E 450 Difosforany sodu i potasu Napoje spirytusowe
Fitynian wapnia Wino i miody pitne
E 536 Żelazocyjanek potasu Wino, ocet fermentacyjny, miody pitne, napoje spirytusowe
E 551 Amorficzny dwutlenek krzemu (kwas krzemowy) Oleje i tłuszcze, piwo, wino, miody pitne, soki, moszcze, ocet fermentacyjny ,
Ziemia okrzemkowa hydrolizaty białkowe, napoje spirytusowe
Ziemia krzemionkowa
E1201 Poliwinylopirolidon Piwo

Ocena artykułu

3.88
z 42 głosów
Napisz komentarz →
5
 
(9)
4
 
(25)
3
 
(4)
2
 
(2)
1
 
(2)
Ocena
Ocenianie... . .
Dziękujemy za ocenę!
3.88 z 42 głosów

81%czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek.

    Podobne teksty