Substancje do stosowania na powierzchnię

Substancje do stosowania na powierzchnię
Substancje do stosowania na powierzchnię (substancje glazurujące) - substancje, które po zastosowaniu na zewnętrzną powierzchnię środka spożywczego tworzą warstwę ochronną lub błyszczący wygląd.
Nr Nazwa substancji Środek spożywczy
E 414 Guma arabska Glazury i powłoki drażetkarskie,
E 415 Guma ksantanowa wyroby cukiernicze
E 420i Sorbitol Owoce suszone i daktyle
E 422 Glicerol Owoce suszone i daktyle
E 440 Pektyny Glazury i powłoki środków spożywczych
E 464 Hydroksypropylometylo- celuloza Wyroby cukiernicze z wyjątkiem wyrobów kakaowych i czekoladowych
E553b Talk1 Karmelki, wyroby drażowane, Guma do żucia
E 901 Wosk pszczeli biały i żółty Glazury i powłoki drażetkarskie, wyroby typu sneksy, wyroby
E 902 Wosk candelilla cukiernicze, na powierzchnię
E 903 Wosk carnauba brzoskwiń i ananasów
E 904 Szelak
E 905 Wosk mikrokrystaliczny Wyroby cukiernicze z wyjątkiem wyrobów kakaowych i czekoladowych

1 Włókna azbestu niewykrywalne metodą dyfrakcji promieniami X.

Ocena artykułu

4.14
z 37 głosów
Napisz komentarz →
5
 
(13)
4
 
(17)
3
 
(6)
2
 
(1)
1
 
(0)
Ocena
Ocenianie... . .
Dziękujemy za ocenę!
4.14 z 37 głosów

81%czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek.

    Podobne teksty