Substancje przeciwzbrylające

Substancje przeciwzbrylające
Substancje przeciwzbrylające - substancje zapobiegające zlepianiu się poszczególnych cząstek środka spożywczego.
Nr Nazwa substancji Środek spożywczy
E 170 Węglany wapnia Proszki do pieczenia
E 341 Fosforany wapnia Koncentraty spożywcze w postaci sproszkowanej, Mieszanki przyprawowe do wyrobów typu sneksy i czipsy
E470b Stearynian magnezu Cukierki pudrowe prasowane, drażetki, karmelki
E 535 Żelazocyjanek sodu Sól spożywcza (chlorek sodu) i jej
E 536 Żelazocyjanek potasu zamienniki
E 538 Żelazocyjanek wapnia
E 551 Amorficzny dwutlenek krzemu (kwas krzemowy) Środki spożywcze w postaci wysuszonej sproszkowanej łącznie z
E 552 Krzemian wapnia cukrami
E 553a Krzemiany magnezu1 Sól spożywcza i jej zamienniki
E 554 Krzemian glinowo-sodowy Dodatki uzupełniające dietę
E 555 Krzemian glinowo-potasowy Środki spożywcze w postaci tableteki tabletek powlekanych
E 556 Krzemian glinowo-wapniowy Sery twarde dojrzewające w
E 559 Krzemian glinu plasterkach i sery topione w plasterkach

1 E 553a(ii) wolny od azbestu.

Ocena artykułu

3.67
z 52 głosów
Napisz komentarz →
5
 
(10)
4
 
(26)
3
 
(8)
2
 
(5)
1
 
(3)
Ocena
Ocenianie... . .
Dziękujemy za ocenę!
3.67 z 52 głosów

69%czytelników oceniło artykuł na 4 i 5 gwiazdek.

    Podobne teksty