Norma PCT i PDW

Na czym polegają różne badania
kolosek
Nowy użytkownik
Posty: 0
Rejestracja: 26 czerwca 2008, 20:05

Norma PCT i PDW

Postautor: kolosek » 26 czerwca 2008, 20:11

Witam,
Odebrałem wyniki badań krwi. Wszystko mieści się w normie jednak do dwóch ostatnich (PCT oraz PDT) nie ma podanej normy na wyniku więc nie wiem czy dobrze wyszło.

WBC 5,9 (4.1 - 10,9)
LYM# 2,4 (O,6 - 4,1)
MID# 0,2 (0,0 - 1,8)
GRAN# 3,3 (2,0 - 7,8)
RBC 5,67 (4,2 - 6,0)
HGB 16,9 (14,0 - 18,0)
HCT 49,3 (40 - 54,0)
MCV 86,9 (80,0 - 97,0)
MCH 29,8 (26,0 - 32,0)
MCHC 34,3 (31,0 - 36,0)
RDW 13,9 (11,5 - 14,5)
PLT 261,0 (140,0 - 440,0)
MPV 8,4 (0.0 - 99,8)

PCT 2,2 .... ??
PDT 16,9 .... ??


-------
Mężczyzna 23 lata, aktywny fizycznie, bez nałogów
-------

z tego co widziałem na różnych stronach www to PCT przeważnie podawane jest jako 0.xxx czy to oznacza, że mam nadmiar czy poprostu oznaczenie jest inne?
Jeśli nadmiar to co to może oznaczać?

Do lekarza zgłosiłem się z pobolewającym brzuchem. Od czasu wizyty (4dni) brzuch mniej pobolewa.

Z góry dziękuję za odpowiedź

agali
Nowy użytkownik
Posty: 279
Rejestracja: 25 kwietnia 2005, 18:26

re: Norma PCT i PDW

Postautor: agali » 05 lipca 2008, 17:47

Witam
Pana wyniki sa w normie , a takie parametry jak np PCT sa to już bardzo dokładne szczegółowe parametry i sa potrzebne wówczas jeśli podstawowe wyniki bardzo odbiegaja od normy. Jeśli tak jak u Pana wszystko jest w porządku nawet prosze się na nich nie skupiać. Były wykonane na wyniku , ponieważ tak jest ustawiony aparat hematologiczny
Pozdrawiam
agali


Wróć do „Badania medyczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości